[...] cielęcina), - nabiał (serek wiejski, twaróg, sery dojrzewające, mleczne napoje fermentowane), - jaja (kurze, kacze, przepiórcze, strusie), - odżywki białkowe (hydrolizat, izolat i koncentrat białka serwatkowego). W sprzedaży coraz częściej pojawiają się różne produkty "białkowe". W ostatnich latach są to jogurty o podwyższonej ilości białka. [...]
[...] i stosowanie go , według braków w swojej diecie. Jeżeli stać Ciebie na zakup jeszcze lepszej odżywki - to polecam izolat białka serwatki (szybciej przyswajalny, mający więcej białka na 100g produktu - a mniej cukrów, itd). https://www.sfd.pl/sklep/Szukaj.aspx?q=isolate+protein
Osobiscie wydaje mi sie ze ludzie bardziej krytykuja sklad ilosciowy tych wszystkich domieszek bialek :) Tzn. Hi-Tec "Hi Tec Protein ma zawartość biologiczną BV=125, przy 80-procentowej zawartości białka w suchej masie. Zawiera w swoim składzie dwa komponenty białka mleka (serwatka i kazeina) oraz białko pszeniczne" Trec 3D "Izolat [...]
Odżywki o które pytasz pochodzą z mleka, a z niego otrzymać możesz: izolat białek mleka, koncentrat białek mleka (te spotyka się już coraz rzadziej) oraz wyodrębnione frakcji takie jak: białko serwatkowe i białko kazeinowe. Najbardziej popularne są oczywiście białka serwatkowe. Cechują się one szybką wchłanialnością i wysoką przyswajalnością. [...]
[...] jego źródłem. Najważniejsze aby było go po prostu więcej. Najwięcej badań dotyczy korzyści ze stosowania białka serwatkowego. Może być to zarówno koncentrat (WPC) jak i izolat (WPI), ale równie dobrze może być to białko pochodzące z jaj lub białko wegańskie, a nawet z odżywek bazujących na białku wołowym. W przypadku osób odchudzających się [...]
[...] Na Polskim rynku wybór odżywek jest naprawdę ogromny. Ja osobiście polecam Ci koncentrat białka serwatkowego lub jeśli masz odrobinę więcej kasy to nieco lepszy izolat. https://www.sfd.pl/art/Rankingi/Od%C5%BCywki_bia%C5%82kowe_ranking__najlepsza_od%C5%BCywka_bia%C5%82kowa-a907.html Jeśli nie wiesz jaki produkt kupić, to zerknij do [...]
Wszystkie wymienione przez Ciebie odżywki białkowe są wysokiej jakości. Nie zrobi to większej różnicy czy kupisz sam koncentrat białka serwatkowego, mieszankę koncentratu z izolatem, czy może nawet sam izolat. Ewentualnie jeżeli masz nietolerancję laktozy, to warto wybrać izolat. W przypadku wymienionych, osobiście nie przepadam za smakami firmy [...]
[...] Jeśli chodzi o wybór odżywki białkowej, to standardowo sprawdzi się klasyczne WPC, czyli koncentrat białka serwatkowego. Chyba, że masz trochę więcej gotówki, to wybierz izolat. W tym artykule przeczytasz także jakie białko wybrać jeśli masz nietolerancję na białka mleka lub laktozę. Elementem o którym nie można zapomnieć w kontekście [...]
Hydrolizat białek serwatki (WPH) to najbardziej zaawansowana forma odżywki białkowej bazującej na serwatce, która wchłania się jeszcze szybciej niż izolat. Z racji składu skrócony jest do minimum czas potrzebny na pełne przyswojenie odżywki w żołądku. Miej jednak na uwadze iż czasy uwalniana do krwiobiegu na poziomie amatorskim nie mają dużego [...]
[...] jelitowymi z którymi także ja się zmagam, to oczywistym wyborem będą dla Ciebie produkty oznaczone jako "Lactose Free". Produkty, które wymieniłeś jako pierwszy i drugi to izolaty, białka o szybkiej przyswajalności. Izolaty charakteryzują się wysokim stopniem oczyszczenia tzn. zawierają niewiele węglowodanów w tym laktozy (lub niektóre wcale [...]
Witam 1. Koncentrat (WPC – Whey Protein Concentrate) – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej tłuszczy i węglowodanów, co dla jednych może być zaletą, a dla innych wadą, bowiem to właśnie te składniki mocno wpływają na smakowitość [...]
Witam 1. Koncentrat (WPC – Whey Protein Concentrate) – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej tłuszczy i węglowodanów, co dla jednych może być zaletą, a dla innych wadą, bowiem to właśnie te składniki mocno wpływają na smakowitość [...]
Witam 1. Koncentrat (WPC – Whey Protein Concentrate) – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej tłuszczy i węglowodanów, co dla jednych może być zaletą, a dla innych wadą, bowiem to właśnie te składniki mocno wpływają na smakowitość [...]
Tak, może mieć ona wpływ na delikatny i wrażliwy (skórnie) organizm. Zarówno odżywki zwierzęce np. koncentrat białka serwatki, czy też roślinne. Musisz po prostu ocenić jak bardzo nasila się / lub nie - problem, jak używasz dany rodzaj odżywki białkowej. Jeśli problemy występują po np. WPC standardowym, to oczywiście możesz sprawdzić odżywki [...]
Sądząc po stylu Twojej wypowiedzi jesteś albo wysłannikiem biednej konkurencji, która wszędzie ma tego typu osoby, aby negować/oczerniać nasze marki, bo inaczej nie są w stanie nawet spróbować zbliżać się wynikami sprzedaży do nas i muszą - gdzie tylko się da - sztucznie podkręcać afery, prowokować , negować jakość naszych suplementów, albo [...]
Zdecydowanie koncentrat białka serwatkowego. Izolat to już produkt ekskluzywny. Jednak nie odczujesz różnicy.Chyba, że cierpisz na nietoleranxję laktozy.
[...] problem uzależnione jest od wrażliwości Twojego układu trawiennego, a nie jakości odżywki. Nie pozostaje nic innego jak testowanie różnych frakcji białek. Skoro miałeś już koncentrat białka serwatkowego bez laktozy, to spróbuj izolat, białko jaja, wołowe lub ewentualnie wegańskie (grochu, ryżowe). Są w małych opakowaniach więc można próbować.
[...] o jakie białko z ich oferty chodzi. Bo jak większość firm mają tych produktów kilka, od tańszych roślinnych, przez popularne białko serwatkowe, po najlepszy i najdroższy izolat. Zapewne interesuje Cie jakiś koncentrat białka serwatkowego - więc śmiało możesz je kupować i najwyżej za jakiś czas porównać ich produkt z chociażby naszym whey [...]
Mam pytanie do pana Marka.Jakie jest pana zdanie na temat picia izolatu z mlekiem?w dodatku na redukcji.Tzn. ja upieram się przy tym że powinno sie je pić z wodą,bo skoro kupujemy tak drogi produkt to po co"zanieczyszczac" je laktozą,tłuszczem mlecznym i frakcjami białka mlecznego.Dodatkowo laktoza to nie za ciekawy cykier w dodatku na [...]